Prof. Dr. Ahmet Berhan YILMAZ

Prof. Dr. Ahmet Berhan YILMAZ


NASIL BİR REKTÖR…

07 Ağustos 2024 - 15:37

Görevini yaparken özgür düşünen, özgür davranan, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan çalışabilecek dirayette ve cesarette.
Makamından güç almayan aksine makamına güç veren, kişiliğiyle makamına kalite getiren, şahsiyetli, onurlu, güçlü bir kişiliği olan.
Elinden, dilinden, yapacaklarından herkesin emin olduğu, kendisine güvenilen, sözünde duran, vefalı, vicdanlı.
Başkalarından korkmayan, kimsenin de kendisinden korkmadığı, insanların makamına değil de şahsına ve kişiliğine saygı duyduğu, sevdiği.
Rektörlük sonrası siyasete atılmayı, siyasi güç tarafından atanabileceği başka bir makamı düşünmeyen, siyasi hesaplar içinde ve siyasetten beklentisi olmayan.
Yöneticiliğini üstlendiği kurumu, akademik, idari personeli, öğrencileri seven, saygı duyan, önemseyen, değer veren, istişareye açık, tarafsız, adaletli, hak ve hukuka riayet eden.
Birleştirici, barışçı ve hoşgörülü olan, kutuplaştırmayan, herkesi kucaklayan.
Makamından gelen sorumluluğun yönettiği kuruma ve yönettiği kişilere karşı olduğunun farkında olduğu için başka birilerinin gözüne girmek, hoşuna gitmek ve başkalarını memnun etmek gibi bir çabası olmayan.
Kendisinin de çalıştığı kurumun bir parçası olduğunu ve bir sonraki adımda, siyasi güçten makam beklentisi olmadığı için, kurumundaki asli görevine dönüp, aynı kurumda, aynı kişilerle çalışacağını unutmayan.
Tam bir bilim insanı ve tarafsız bir birey olduğu için, tarafsızlık ve adalet içinde yönettiği kuruma huzur, özgürlük, tarafsızlık, adalet, kardeşlik, dostluk, bilim ve bilimsel ilerleme getiren.
Bulunduğu makamın öneminin farkında olduğu ve farklı beklentilere girmediği için, üniversite içinden ve özellikle üniversite dışından farklı beklentileri olan, hiç kimseyi sırtında taşımayan, hiç kimseye mecbur, mahkûm ve bağımlı olmayan.
Üniversitesine sağladığı özgürlüğün, özgürce yaşanan sosyal, akademik, bilimsel hayatın, bilimsel gelişmelerin vesile olduğu huzur ikliminin tadına varan.
Bulunduğu makamın, üniversitenin, öğretim üyelerinin, öğrencilerin, personelin kıymetini bilen, kendisi özgür ve bağımsız olduğu için üniversitesine de bilimsel ve insani özgürlük getiren, özerk bir kurumu yönettiğinin farkında olan bir rektör.
Atatürk Üniversitesi ve ülkemizin bütün üniversiteleri için temennimiz budur.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum