Erzurum- Erzincan karayolunun ikinci kilometresinde, 3 bin kişilik buz hokeyi salonun hemen yanında, saygın bir projenin temeli 21 Mayıs 2015 günü atıldı.
Dünyada ilkleri bünyesinde barındıran Bilim, Müze, Doğa, Tarih, Eğitim Parkı yaklaşık 670 dönüm alan üzerine kurulacak.
Sadece DSİ tarafından yaptırılacak kocaman göletin büyüklüğü 110 dönüm olacak.
Bilim, Müze, Doğa, Tarih, Eğitim Parkı’nın altyapı ihalesi 16 Eylül 2015 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
İnsanların beş duyusuna hitap edecek parkta Kar tanesi müzesi ve eğitim parkı, Astronomi müzesi ve eğitim merkezi, Sayılar müzesi ve eğitim merkezi, Afet müzesi ve eğitim merkezi, Tarih duvarı müzesi ve eğitim merkezi, Biyoçeşitlilik parkı, Böbrek ve kalp eğitim ve araştırma merkezi ve müze parkı olacak.
Şimdi Bilim, Müze, Doğa, Tarih, Eğitim Parkı içerisinde bulunan Tarih Duvarına isim yazdırma çalışması ise başladı.
www.tarihenotdusenler.com, sitesine giren ve bedelini ödeyen 111 bin 111 kişinin ismi, inşaatın bitmesinin ardından Tarih Duvarı’nda yerini alacak.
Bireysel ve kamusal taş bağışı yapmak isteyenler, sevdiklerinin isimlerini de yazdırabilecekler.
Elbette bir kilometre uzunluğundaki ‘tarih duvarı’na isim yazdırmanın bir bedeli var.
Örneğin en pahalı taş, platin. Platin taş bir milyon liraya da var, on milyona da. Acele edin satılacak platin taş sayısı on bir adet.
O pahalı derseniz, altın taş verelim. Altın taş 50 bin ile 100 bin liradan satılıyor. Kalan altın taş sayısı doksan dokuz adet.
Gümüş taşların fiatı iki bin, beş bin, on bin, yirmi bin lira arasında değişiyor. Kalan gümüş taş sayısı ise on bin dokuz yüz doksan bir adet.
En ucuz taş, bronzdan olan. Doksan dokuz bin dokuz yüz kırk beş adet bronz taş var. Bronz taşlar yüz liradan başlıyor, iki yüz elli, beş yüz, yedi yüz elli ve bin liradan işlem görüyor.
Peki, sizler böylesine önemli proje için tarihe adınızı yazdırdınız mı?
FACEBOOK YORUMLAR