ERDAL GÜZEL

ERDAL GÜZEL


YENİ REKTÖR BELLİ OLDU

16 Ağustos 2024 - 17:54 - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 22:37

Yürüyüş yolum üzerinde bulunan rektörlük konutunun yanından geçerken, burada oturan ve uzun yıllar rektörlük yapan hocalar hep gözümün önünden geçer.
Mezarlıklar gibi bu fani dünyanın gelip geçici olduğunu hatırlatan bu konaktan kimlerin gelip geçtiğini hep düşünürüm.
Geçenler arasında kubbede hoş sâda bırakanlar olduğu gibi ismi bile hatırlanmayanlar olduğunu hatırlarım.
Güce tapınmanın tavan yaptığı günümüzde, güç yetkisi makamlarında olanlara karşı müthiş bir ilgi ve alakanın olması sosyal yapımızın göstergeleri arasındadır.
Hatırlanacağı üzere siyasilere olan yapmacık sevgi ve itaat gösterimleri,  siyasi yetki ve gücün sona ermesiyle nihayet bulur.
Bu yaklaşımlar, düğünden birkaç gün evvel gelinlere gösterilen baş döndürücü iltifatların ve davranışların düğünden birkaç gün sonrası sona ermesi gibidir.
Bilindiği üzere Atatürk Üniversitesi’ne yeni atanacak rektörle ilgili şehirde ciddi bir ilgi ve alâka oluşmuştu.
Ayakkabı boyacısından, taksicisine, akademisyeninden, emeklisine hemen her kesim rektörün kim olacağına kafa yorup, yorumlarda bulunuyordu.
Kimileri, yeni rektörün hangi kriterleri taşıması gerektiği konusunda akıl veriyor, kimileri de kendi siyasi düşüncelerini taşıyan birinin olmasını istiyordu. Akademisyenleri ve bilimsel çevreleri öncelikle ilgilendiren bu konu insanları neden ilgilendiriyordu gerçekten anlaşılır değildi.
Netice de, Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu.
Düne kadar rektör adaylarını yarıştıranlar, bu gün sosyal medya ve diğer iletişim kanallarıyla yeni rektöre sevgi ve saygılarını sunmaya başladılar.
Kimi çekilmiş fotoğraflarıyla paylaşımlar yapıyor, kimi en seçkin kelimeleri kullanmaya özen gösteriyor, kimi nerdeyse hısım akraba çıkıyor, kimi yakınlaşmak için tüm hünerlerini sergiliyor.
Bize düşen. Türkiye’nin en seçkin ve köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Prof.Dr.Ahmet Hacımüftüoğlu’na yeni görevinde başarılar dilemek ve hayırlı olsun dileklerimizi sunmaktır.
Bilimsel çalışmalarında oldukça başarılı bir geçmişi olan genç ve dinamik Rektör Prof.Dr.Ahmet Hacımüftüoğlun’dan beklentimiz; Şehrimize, üniversitemize ve bilim dünyasına önemli hizmetlerde bulunmasıdır.
Allah hayırlı uğurlu etsin..  

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum