Koordinasyon Ofisi Açıldı

ABONE OL

EİT 2025 Turizm Başkenti Koordinatörlüğü Ofisi’ düzenlenen törenle açıldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4’üncü turizm bakanları toplantısında ‘2025 Turizm Başkenti’ ilan edilen Erzurum’da hazırlıklar devam ediyorr. Erzurum Kalesi önündeki "EİT 2025 Turizm Başkenti Koordinatörlüğü Ofisi" törenle açıldı.

Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel ile vatandaşlar katıldı.


EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, törende yaptığı konuşmada, Doğu Anadolu’nun kültür ve medeniyet başkenti Erzurum'un 2025 Turizm Başkenti" ilan edildiğini anımsatarak,  şehirdeki bütün paydaşlarla hazırlık çalışmalarının devim ettiğini kaydetti.



Erzurum'un 2025 Turizm Başkenti seçilmesinde şehrin turizm değerlerinin de ortaya çıkmasında önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini anlatan Çığlık, şunları söyledi: "Erzurum tüm şehir olarak son yıllarda yapılan alt ve üst yapı olarak bu organizasyona hazır durumdadır. Bu yatırımlar sayesinde Erzurum turizmin önemli destinasyonlarından biri konumuna gelmiştir. Erzurum’un 2025 Turizm Başkenti olması başta kentin kültür ve turizmi olmak üzere birçok alanda ciddi bir canlılık sağlayacağına umut ediyoruz. Şehrin önemli turistik ve kültürel değerlerini, kadim eserlerini tanıtım için bir fırsat olduğunu değerlendireceğiz. Bu alanda çalışmalar ve planlamaların hızlı bir şekilde yapılması için valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve kurumlarımız ile gayret ve çaba sarf ediyoruz. Turist şehre ekonomik anlamda değer katar. Ticari olarak ürettiğimizi yerinde pazarlama fırsatı sunar. Bu açıdan kalıcı sürekliliği olan ekonomik girdisi olabilen programları koordine etmeye devam ediyoruz. Tüm bunlar başkent statüsü kazanmış şehrimizi canlı tutarak hareketliliğe sebep olacaktır.” 



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, kentsel dönüşüm çalışmalarının turizme katkı sağladığını belirterek, “Biz şehrimizi dört ayak üzerinde kalkındıracağımızı söylemiştik. Bunlardan birisi turizm. Turizm denince kış turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, inanç turizmi, hepsi Erzurum’umuzda mevcut. İnşallah burası yakın bir gelecekte turistlerle kaynayacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız da Erzurum turizmine ciddi manada katkı sağlıyor. Kentimiz dört bir yanda tanıtılmış olacak. Kalkınma hamlesini hep beraber yakalayacağız” diye konuştu. 



AK Parti Erzurum Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Selami Altınok da konuşmasında “Bu kadim şehri, burada yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını, eksiklerini, noksanları varsa giderebilmek için gerçekten bir ve beraber olalım. Kardeşlik hukuku ile bu şehri daha iyi noktalara nasıl taşırız, ortak akılla bu şehirde nasıl daha güzel şeyler yaparız ona bakıyoruz. Bu şehrin gelişme ivmesini artırmaya gayret ediyoruz. Herkes bir ucundan tutuyor. Kış turizminde de oldukça ilerleme kaydettik. Şu anda 1 milyona yakın yerli ve yabancı misafirimizi yılda Erzurum’da ağırlıyoruz. Trabzon’da yılda 1 milyon Arap turist gidiyor. Paraları da çok. Biz niye onları Erzurum’a getiremiyoruz. Bunun yollarına da bakacağız. Gelecek bugünden daha iyi olacak” dedi.



Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ise, Türk dünyası devletlerinin liderlerini Erzurum’a davet edileceğini belirterek, şunları kaydetti: ”Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4’üncü turizm bakanları toplantısında 2025 Turizm Başkenti olarak ilan edilen medeniyetler kavşağı Erzurum’da Türk dünyasını ağırlayacak olmanın mutluluğu içindeyiz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimiz zengin kültürüyle Türk dünyasının en değerli izlerini muhafaza ederek Türk kültürünün de büyük ölçüde sürekliliğini sağlayan kadim merkezlerden bir tanesidir. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, aralarında yakın tarihi, sosyal ve kültürel bağlar bulunan yaklaşık 400 milyonu aşan nüfusa sahip 10 bölge ülkesini bir araya getirmek suretiyle çok yönlü bir işbirliği sürecini başarıyla sürdürmekte, üye ülkelerin ekonomik devamlılığını, ticari ve ekonomik bağlarının güçlenmesini, ortak kültürel faaliyetler gerçekleştirerek refahın artırılmasını, bölgesel ve küresel anlamda barış ve istikrarın sağlanmasını hedeflemektedir. Turizm başkentliği yapacak olmanın bahtiyarlığı ile zengin tarihi, doğal, kültürel varlıkları ile doğu ve batı medeniyetlerinin önemli kavşaklarından olan Erzurum’un sahip olduğu yüksek potansiyeli daha fazla hayata geçirmek için hep birlikte hareket ediyoruz.”